Најновије вести - 3

  • Јун

    28

    2018
img
  • написао БАБИЋ Милан

Четврте власовске литије-Све Радански сусрет села

Дана 20.05.2018.године на простору Превије, сталног места одржања сеоских литија, одржане су традиционалне већ четврте сеоске литије , а ове године као и све Радански сусрет села. Као и до сада организатор је Упрвни одбор Удружења грађана Радан Власово, а домаћин је био Михаило Барац, садашњи председник удружења.
Уз финансијску подршку чланова извршног одбора, значајна лична финансијска средства, и подршку рођака и мештана за припрему простора, приређен је прелепи скуп виђења и дружења око 70 учесника. Уз примерену богату трпезу и пиће поновно су се срели стари знанци, рођаци и пријатељи из села Власова и околних села.
И ето, још један сусрет је поновно зближио људе са свих страна јер је већина људи дошла из свих крајева Србије . Протоколарно сусрет је отворио прогодним говором домаћин Михаило Барац, скуп освештао свештеник цркве из Конџеља, слава пренета новом домаћину Милисаву Барцу.
Председник Удружења је и најавио активност новог сусрета у суботу 7.јула 2018.године од 12.00 часова на Бандери око зидина црквине Св.Јована, дружење са тематским поводом избор берача лековитог биља које успева само на Радану.
За овај сусрет на сајту ће бити објављена посебна информација. Уз лепо време, пријатан ручак и дружење уз одјек хармоинике и предивних песама до касних вечерњих сати, и овај сусрет је потврдио оправданост одржавања и веру у трајање сусрета али и реализацију активности удружења због којих и постоји по својим програмским циљевима.
А како је било погледајте у фото и видео записима.

Сличне вести

Коментари

Напишите коментар

Ваша email адреса неће бити објављена. Обавезна поља за попуњавање*